Lava-lampe.dk – Det bedste udvalg af lavalamper i Danmark – Historien bag lamperne

Del denne artikel

I denne artikel vil vi komme ind på historien bag lava lamper, og vi vile dykke ind i diverse scenarioer hvor der er blevet gjort brug af lava lamper gennem de sidste 50 år. Hvem der har opfundet dem, og hvorfor de er så beroligende og fantastiske at slappe af til! – Dernæst vil vi fortælle om lava lampe udvalget der er at finde her på lava-lampe.dk og hvorfor du skal købe hos os!

Læn dig tilbage, snup en kop kaffe og læs nærmere om vores lamper og historien bag!

Historien bag lava lamperne

Lava lamperne har faktisk en ret interessant historie, selvom de måske ikke ser særlig indviklede ud. Faktum er nemlig at de første lava lamper blev lavet af en mand ved navn Edward Craven Walker.

Edward Craven Walker var en engelsk virksomhedsleder, opfinder og kunstner der levede i perioden fra 1881 til 1963. Ifølge historien faldt han over den oprindelige form for lava lampe ved et tilfælde. Det siges at han var på ferie i Paris, hvor han besøgte en bar der havde en af de første versioner af disse lamper stående.

Han blev meget fascineret af denne type lampe, og besluttede sig for at tage ideen med hjem til England. Her begyndte han så småt at eksperimentere med forskellige former for væsker og stoffer der kunne bruges til at få de karakteristiske “lava bevægelser”.

Det tog dog et par år, før han virkelig havde fået styr på teknikken. I 1963 blev den originale lava lampe så endelig lanceret på markedet, og den blev en kæmpe succes.

I dag er der sågar flere forskellige producenter der laver lava lamper, men selvom de fleste af os mest kender dem som et “retro” produkt så er de stadig lige så populære som da de blev lanceret.

Faktisk siges det at Edward Craven Walker selv aldrig opnåede den store økonomiske succes med lava lamperne. Det er dog ikke fordi at de ikke blev en succes, men derimod fordi at han selv havde svært ved at gøre sig fri fra produktet. Han var så dybt involveret i udviklingen og produktionen af lava lamperne, at han aldrig rigtig fik set på dem som et forretningsmæssigt produkt.

I dag kan man dog købe lava lamper i alle mulige afskygninger, former og størrelser. Du kan få dem med forskellige farver, med forskellige former for væske og endda med forskellige former for belysning.

Der er sågar nogle producenter der laver lava lamper der kan spille musik, eller lamper der har indbygget Bluetooth højtaler. Kort sagt er der virkelig noget for enhver smag, og der kommer hele tiden nye produkter på markedet.

Dog kan det stadig være en udfordring at finde den helt rigtige lava lampe, især hvis man er førstegangs shopper. Der er nemlig mange ting der spiller ind når man skal vælge den helt rigtige lampe, men med de rette kriterier kan det sagtens lade sig gøre.

I næste afsnit af denne artikel vil vi komme ind på nogle af de faktorer der er vigtige at have i mente når man skal vælge lava lampe. Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige model, så du kan få mest mulig glæde og fornøjelse ud af din lampe!

Sådan vælger du den helt rigtige lava lampe

Der er faktisk mange ting der spiller ind når det kommer til at finde den helt rigtige lava lampe. Det kan virke som en uoverskuelig opgave, men med de rette kriterier kan det sagtens lade sig gøre.

Først og fremmest er det vigtigt at have styr på hvilket rum i huset, lejligheden eller værelset man ønsker at placere sin lampe. Skal den stå i stuen som en hyggelig belysning, eller skal den have en mere praktisk funktion som nattelampe?

Dernæst er det vigtigt at overveje hvilken stil man ønsker at lampe skal have. Skal den være retro, eller måske noget mere moderne? Og hvilken farve skal den have?

Når man har styr på disse ting, er det tid til at gå på jagt efter den helt rigtige lampe. Der findes mange forskellige steder hvor man kan købe lava lamper, både online og i fysiske butikker.

Det kan dog være en god idé at starte med at kigge online, da udvalget ofte er større og man har mulighed for at sammenligne priser.

Hvorfor bør jeg købe min lava lampe ved lava-lampe.dk?

På lava-lampe.dk finder man et af Danmarks største udvalg af lava lamper. De fører både retro modeller, moderne modeller og farverige modeller – så der er noget for enhver smag!

Derudover er priserne på lava-lampe.dk meget competitive, og man kan derfor være sikker på at finde en lampe der passer ind i ens budget.

Endelig er der fri fragt på alle ordrer over 499kr, hvilket gør det endnu mere attraktivt at handle hos lava-lampe.dk

Så hvad venter du på? Gå på jagt efter din nye mini lava lampe i dag, og få den leveret indenfor 1-4 dage!

Se hele udvalget her: https://lava-lampe.dk/shop/

Se andre artikler

Interesseret i en lava lampe?

Se hele vores udvalg
hurtig, billig og bedst i danmark!

Danmarks bedste udvalg af lava lamper